Musvåge

Musvågen anbringer sin rede i høje træer og gerne tæt på skovbryn, hvorfra der ikke er langt til egnede fouragerings-steder. Musvågen søger sin føde i det åbne landskab med levende hegn, eng, mose og mark.
Når de norske og svenske musvåger er draget nordud i det tidlige forår, starter ynglesæsonen for deres danske artsfæller, som nu kredser over skoven med deres karakteristiske høje mjavende "kiiii-kiiiii", der signalerer, at territoriet er optaget.
Er vinteren mild, kan musvågen allerede lægge sine typisk 2-3 æg i starten af april.
Musvågens fjerdragt kan variere utrolig meget fra individ til individ. Nogle fugle er næsten helt sorte, mens andre, næsten hvide fugle lyser gevaldigt op i landskabet. Mest udbredt er dog en mørk brun dragt med et lyst bånd hen over brystet.